מי צריך לטפל במעלית שלי ולמה?

שני אנשים על גג מעלית

בודק מעליות משרד העבודה – מי צריך לטפל במעלית שלי ולמה?

בעלי מעליות, ועדי בתים וחברות ניהול נדרשים להתמודד עם מגוון נותני שירות בתחום המעליות. מי מהם מחויב על פי חוק? מי יכול לתקן את המעלית? היכן תוכלו למצוא רשימת בודקי מעליות מוסמכים של משרד העבודה ומה ההבדל בין בודק מוסמך לחברת שירות? במאמר זה נסקור את כל בעלי התפקידים המעורבים בתחזוקת ובטיחות המעלית שלכם, נבהיר את תחומי אחריותם, ונספק לכם את המידע החיוני לקבלת החלטות מושכלת בנושא.

בודקי מעליות משרד העבודה – רשימת נותני שירות

כל בעל מעלית מחויב לשכור שני בעלי תפקידים למעלית שלו:

  • בודק בטיחות למעלית
  • חברת שירות ואחזקה למעלית
  • פרט לכך, ישנם עוד בעלי מקצוע שיכולים לעזור בתחום.

בעלי התפקידים בתחום המעליות

בודק בטיחות למעלית (לעיתים נקרא "מהנדס בטיחות למעלית") 

על פי החוק, כל מעלית צריכה לעבור בדיקת בטיחות על ידי בודק בטיחות למעליות, שהוסמך על ידי משרד העבודה. רוב הבודקים הינם מהנדסים וחלקם הנדסאים, אך כולם בעלי ניסיון רב, ומחויבים בהסמכה מעמיקה על ידי מוסד אקדמי מוכר ועל ידי משרד העבודה. לפני בחירת בודק אנו ממליצים לסקור את רשימת בודקים מוסמכים למעליות של משרד העבודה, על מנת שתוכלו לדעת בוודאות כי אתם בוחרים בבודק מוסמך. זהו אחד השירותים המרכזיים אותם מספקים המהנדסים המובילים של קבוצת "ריפס מעליות". מהנדסינו מוסמכים ומנוסים בבדיקת כלל סוגי המעליות המותקנות בישראל – נשמח לתת גם לכם שירות.

חברת שירות מעליות 

על פי החוק, כל בעל מעלית מחויב להחזיק חוזה בתוקף עם חברת שירות מעליות, המתחזקת את המעלית. שירות כזה יכולה לתת רק חברה בעלת אישור ממשרד העבודה למתן שירות למעליות, המתייחס גם לסוג המעלית הספציפי בו מדובר.

שירות למעליות כולל:

  • אחזקה שוטפת של המעלית ומנגנוניה
  • תיקון מעלית לפי הצורך
  • פתרון תקלות
  • חוזים עם או בלי "ביטוח" חלפים

חברה להתקנת מעליות

רק חברה בעלת רישיון ממשרד העבודה ותו תקן ממכון התקנים להתקנת מעליות, יכולה לעסוק בכך. בנוסף, כל דגם של מעלית המותקן בישראל, צריך לקבל אישור של מכון התקנים. חשוב לוודא את שני הדברים הללו לפני ששוכרים את שירותי החברה.

סקר עומק למעליות

שירות שאיננו חובה על פי חוק, אך הוא מומלץ מאד לכל מעלית חדשה (בדומה לבדק בבניין), לכל מעלית אותה שוקלים לשפץ, ולכל מעלית בה יש תקלות שאינן נפתרות בקלות. התוצר של סקר העומק הוא דוח מפורט מאד, בו כל ליקוי ברכיבי המעליות מצולם ומתועד. הדוח כתוב בשפה המובנת ללקוח, ומאפשר דרישה לתיקון מהקבלן, מחברת השירות ומחברת הניהול של הבניין. דוח זה קביל לשימוש גם בהליך משפטי.

בסקר עומק מקצועי, כמו זה המתבצע על ידי מהנדסינו, נעשה שימוש בכלים טכנולוגיים רבים, כגון: מדי כוח, מדי רעש, מדי תאוצה, מצלמות תרמיות, רחפנים ועוד. חשוב מאד שסקר עומק יבוצע אישית על ידי מהנדס מוסמך לבדיקת מעליות על ידי משרד העבודה. מהנדסי קבוצת "ריפס מעליות" מובילים את תחום סקרי העומק בישראל, ומאחורינו כבר מאות סקרי עומק לכל סוגי המעליות בישראל – מדן ועד אילת. נשמח לבצע סקר עומק גם למעליות שלכם.

יועצי מעליות

יועצי מעליות הם בדרך כלל אנשים רבי ניסיון בתחום בו הם מייעצים. יחד עם זאת, אין צורך ברישיון או באישור "רשמי" על מנת להיחשב יועץ מעליות. לכן כדאי לבחור יועץ שיש לו ניסיון רב בתחום הספציפי בו אתם זקוקים לייעוץ. למהנדסים שלנו בקבוצת "ריפס מעליות" יש ניסיון אדיר בייעוץ מעליות, על כל גווניו. אנו מזמינים אתם להצטרף למעגל הלקוחות להם אנו מייעצים. בכל שאלה או בקשה, אתם מוזמנים לפנות למהנדסים המומחים שלנו בטלפון 09-7423472 (אפשר גם בווטסאפ לאותו מספר) או באמצעות טופס יצירת קשר שבאתר.